Manuele therapie

Manuele therapie is een bekende specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut is een specialist in aandoeningen van de gewrichten, met name de wervelkolom. Manuele therapie wordt vooral toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Net als bij andere vormen van fysiotherapie kunt u een afspraak maken met onze manueel therapeut, zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts of medisch specialist. Ook hierbij is er een directe toegankelijkheid.

Enkele veel voorkomende klachten die voor manueel therapie behandeling in aanmerking komen zijn:

●   Hoofd- en nekpijn
●   Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in de armen
●   Rugklachten hoog in de rug met rib en borstpijn; lage rugklachten
●   Bepaalde vormen van duizeligheid
●   Kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten

Of manuele therapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens het onderzoek (de screening en/of de intake en onderzoek ) maar is ook afhankelijk van uw eigen motivatie en inzet.
Er wordt ook onderzocht en beoordeeld of u andere lichamelijke problemen heeft die mogelijk toe te schrijven zijn aan de klacht. Aan de hand van al deze uitkomsten wordt er, samen met u, een behandelplan opgesteld, zo mogelijk een duidelijke prognose gegeven en een afspraak voor een verdere behandeling gemaakt.

Tarieven voor manueel therapeutische behandeling zijn doorgaans afwijkend van standaard algemene tarieven voor fysiotherapie behandeling.