EPTE (Echogeleide percutane electrolyse)

Epte is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten. EPTE is ontwikkeld in Spanje, met name vanuit de sportmedische zorg en wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellend letsel. Veelal bij (top)sporters op alle niveaus en bij overbelasting van letsel.
EPTE is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn en functie stoornis te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om de spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.


Niet alle klachten kunnen nog met EPTE worden behandeld, er is nog veel wetenschappelijk onderzoek gaande naar deze behandelvormen. Hielspoorklachten, tenniselleboog, achillespeesklachten en kniepeesklachten kunnen echter met EPTE goed behandeld worden.

Met behulp van echografie stellen we nauwkeurig de locatie en ernst van de peesklachten vast. Op de plaats van de ontsteking of het overbelaste gebied wordt door de huid een dunne naald ingebracht. Deze geleidt gedurende ongeveer twee minuten stroom in de kern van het probleemgebied. De lage intensiteit van het galvanische elektrische stroom zet een aantal fysiologisch processen in gang die leiden tot de aanmaak van nieuw peesweefsel. Zo wordt de bloedcirculatie verbeterd en wijzigt de PH-waarde van zuur naar neutraal.

Een van de voordelen van deze techniek is dat door het gebruik maken van een echotoestel ervoor zorgt dat er heel nauwkeurig behandeld wordt. De gezonde delen van de pees raken hierdoor niet aangetast..

Heeft u nog vragen? Of wilt u de mogelijkheden en de voor- en nadelen eens bespreken? Neem dan contact op met onze praktijk.