ESWT (Shockwave therapie)

Is er bij u sprake van chronische pijnklachten en heeft u al het mogelijke geprobeerd om van uw klachten af te komen? Wellicht kan een shockwave behandeling u verder helpen! Onze gespecialiseerde fysiotherapeut voor (chronische) spier-pees problemen kan misschien al met slechts enkele behandelingen succesvolle resultaten met u behalen!

Shockwave therapie is een behandelvorm waarbij er door middel van een behandelkop “schokgolven” op het gebied van de klachten worden gericht. Deze shockwaves veroorzaken in het lichaam een biologisch effect, zij stimuleren weefselherstel, vergruizen verkalkingen, stimuleren de lokale stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Dit alles met als doel uw pijnklachten te bestrijden.

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat shockwave behandelingen vaak goede en blijvende resultaten kan geven.

Nadat er een goede werkdiagnose is gesteld (bij ons in praktijk altijd op basis lichamelijk onderzoek, vraaggesprek en een echografisch onderzoek) wordt de pijnlijke en/of beperkte regio behandeld met ESWT golven. In onze praktijk beschikken wij over ultramoderne apparatuur voor echografisch onderzoek en voor beide vormen van shockwave therapie, namelijk radiale en gefocusseerde ESWT.

De behandeling zelf kan kortdurend gevoelig zijn, duurt doorgaans zo’n 5-15 minuten en wordt veelal gecombineerd met training of huiswerkoefeningen of ondersteund met kinesiotape.

Shockwave kan succesvol worden toegepast bij (chronische) klachten zoals:
●   Tennis- of golfersarm (epicondylitis)
●   Hielspoor (fasciitis plantaris)
●   Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting (tendinose)
●   Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie), achillespeesontsteking
●   Pijn onder de knieschijf; kniepees ontsteking
●   Shin splints (irritatie scheenbeenvlies)
●   Liesblessure op basis van peesproblematiek
●   Bindweefselvorming in de hand (contractuur Dupuytren)
●   Triggerpoints (spierknopen)
●   Carpaal tunnel syndroom (afknelling zenuw pols)
●   Chronic Pelvic Pain (CPPS)

De vergoeding van shockwave behandeling, evenals echografisch onderzoek, maakt integraal deel uit van onze standaard fysiotherapie behandeling binnen de praktijk. Voor meer informatie over onze shockwave behandeling kunt u contact opnemen met onze praktijk.