Corona maatregelen

Corona maatregelen

Net als onze andere collega’s in Vorden, is ook onze praktijk nog “geopend”. De maatregelen met betrekking tot het coronavirus hebben wij vanwege de veiligheid voor u - en van ons behandelteam – aangescherpt.

Terwijl de hele wereld voorlopig nog in de greep blijft van het Coronavirus, hebben we te horen gekregen dat hier en daar versoepeling van het beleid mogelijk is. Dat betekent voor de fysiotherapie dat we, binnen bepaalde grenzen, ook de reguliere behandelingen weer mogen opstarten. De experts, die ons voorzien van onderbouwing over het opstarten van onze zorgmogelijkheden, hebben inmiddels duidelijke en werkbare adviezen gegeven. Aangezien we binnen de fysiotherapie al gewend zijn aan hygiëne protocollen en we in onze praktijk in een moderne setting werken, kunnen we dus met vertrouwen vanaf volgende week weer gaan beginnen met hervatting van de reguliere zorg.

Wat doen we om zo veilig mogelijk te werken?

 • Patiënten met een bewezen COVID-19 infectie, of met vergelijkbare symptomen, of als dit het geval is bij huisgenoten/gezinsleden, zullen wij niet bij ons in de praktijk behandelen.
 • Bij patiënten met andere gezondheidsklachten en/of een verhoogde kans op infectie zal zoals gewoonlijk van tevoren overleg plaats vinden.
 • We houden ons aan de 1,5 meter regels. Om logistieke problemen in de wachtkamer te voorkomen vragen we u precies op tijd voor uw afspraak te komen en niet ruim tevoren. Wij zullen we ons best doen zo min mogelijk uit te lopen. Het kan voorkomen dat wij genoodzaakt zijn u te vragen nog even buiten de praktijk te wachten (bijvoorbeeld in uw auto).
 • Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk, mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
 • Wij verzoeken u bij betreden van de praktijk uw handen te desinfecteren met handalcohol. We vragen u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. - U kunt in de praktijk alleen bij hoge uitzondering gebruik maken van het toilet.
 • Wellicht zullen we met meer beschermingsmiddelen dragen dan voorheen van ons werd gevraagd, en zullen we wellicht wat vaker of uitgebreider vragen naar uw ziektebeleving en die van uw familieleden, om zo steeds zorgvuldig te kunnen bepalen of u nog steeds ‘veilig’ behandeld kunt worden, en wij uiteraard ook veilig samen met u kunnen werken.
 • Wij verzoeken u zelf een grote handdoek voor uw behandeling mee te nemen. Wij proberen zo min mogelijk uitwisselbare materialen te gebruiken.

Spoed

Neemt u vooral contact met ons op bij spoedklachten. Wij horen regelmatig dat mensen erg terughoudend zijn om hulp te zoeken bij het ervaren van klachten. Te lang doorlopen met klachten, kan leiden tot verergering van de klachten. Wij adviseren u daarom om contact met ons op te nemen. Wij bekijken de situatie en na het stellen van een aantal vragen, kijken we hoe we u het beste verder kunnen helpen.

Bestaande afspraken

Afspraken die u al heeft gemaakt, gaan gewoon door. Indien van toepassing hebben we uw afspraak reeds geannuleerd of verplaatst naar een andere datum. Als we u tot op heden niet aan de lijn hebben kunnen krijgen, voor het maken van een nieuwe afspraak; onderneem dan zelf geen actie, maar wacht ons telefoontje af.

Het beleid dat we volgen, is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Als u daarom op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt, dan verzoeken wij u om tijdig contact met ons op te nemen, voor het maken van een nieuwe afspraak.

 • Heeft u nu corona?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • Bent u korter dan 2 weken geleden genezen van Corona?
 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (boven de 38 graden)?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met bovengenoemde symptomen?
 • Bent u in thuisisolatie?
 • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Wij hopen u snel weer in goede gezondheid bij ons in de praktijk te mogen begroeten.

Namens het hele team,
Praktijk voor Fysiotherapie Heersink Vorden

Heb je een vraag?